Skip to main content

Het kabinet heeft besloten om de krimp van Schiphol op de lange termijn stil te leggen en dat zorgt voor flink wat ophef in de Tweede Kamer. Maar laten we eerlijk zijn, wie geeft er nou eigenlijk echt om het welzijn van omwonenden? Zeker niet onze geliefde politici.

Lijsttrekker Esther Ouwehand is uiteraard weer aan het drammen over een halvering van de luchtvaart. Alsof dat ooit gaat gebeuren! Als je denkt dat zij serieus genomen moet worden, dan ben je vast ook fanatiek lid geworden van haar Partij voor de Dieren met hun belachelijke standpunten.

En dan hebben we Minister Harbers die beweert rekening te moeten houden met alle belangen rondom Schiphol. Ja ja, natuurlijk bedoelt hij daarmee vooral commerciële belangen want daar draait het toch altijd maar weer om bij dit soort lui?

Maar wacht even… Het wordt nog absurder! GroenLinks-PvdA vindt namelijk ook alweer iets tegen deze beslissing. Volgens hen buigt ons oh zo sterke kabinet nu ineens als een stel slappe vaatdoeken voor commerciële druk uit de luchtvaartsector. Wat een verrassing!

Oh en laten we vooral minister Harbers niet vergeten die volhoudt dat dit alles niks te maken heeft gehad met dreigementen uit Amerika richting KLM vluchten naar Amerika toe. Tuurlijk joh, alsof wij hierin trappen!

Gelukkig komt er wellicht nog redding dankzij Greenpeace (ja mensen lezen jullie dat goed, Greenpeace!). Zij houden het kabinet aan hun belofte voor de lange termijn en noemen dit besluit “stuitend”. Nou ja zeg! Alsof wij iets geven om wat die actiegroep te zeggen heeft.

Het wordt hoog tijd dat de stem van de burger weer gehoord gaat worden. Dus laten we volgende week massaal naar de stembus gaan en ervoor zorgen dat onze politici eindelijk eens echt gaan luisteren. Want eerlijk is eerlijk, wie wil er nou nog meer vliegtuiglawaai?