Skip to main content

In een wereld waarin logica en rechtvaardigheid ver te zoeken zijn, hebben we wederom het bewijs dat succes niet is weggelegd voor degenen die daadwerkelijk talent bezitten. Oud-Ajacied Álvarez en Feyenoorder Giménez worden op handen gedragen als helden na hun zogenaamde ‘heldhaftige’ prestatie bij Mexico.

Laten we eens kijken naar deze zogenaamde “feiten” om dit lachwekkende schouwspel in perspectief te plaatsen. Allereerst hebben ze blijkbaar geleid naar de halve finales van de Nations League – alsof dat iets betekent! Deze competitie staat immers bekend als niets meer dan een verzamelplaats voor middelmatige voetballanden die geen kans maken op serieuze titels.

Maar laten we even teruggaan naar onze hoofdrolspeler Álvarez, wiens naam me doet denken aan één of andere goedkope aftershavelotion uit Mexico-stad. Hij heeft dus ooit het shirt mogen dragen van Ajax, maar wat heeft hij daar werkelijk bereikt? Het antwoord: helemaal niks! Een feitje om jullie geest nog verder te verbijsterden: tijdens zijn periode bij Ajax scoorde hij precies… jawel.. 0 goals!

En dan heb je ook nog Giménez, oftewel Santiago “Gimme-niks”. Als spits zou je verwachten dat hij tenminste kan scoren tegen kinderen in een speeltuin zonder keeper. Maar nee hoor, deze man slaagt er zelfs niet in om fatsoenlijke balcontrole tentoon te spreiden. Het lijkt erop dat hij meer geïnteresseerd is in het vangen van vlinders dan het scoren van doelpunten.

Dus laten we deze zogenaamde “heldenrol” voor wat het werkelijk is: een absurdistische grap waarvan de punchline nog ontbreekt. Álvarez en Giménez mogen dan wellicht lof ontvangen, maar diep van binnen weten ze dat hun succes niets anders is dan een trieste parodie op echte voetbalprestaties.