Skip to main content

Politiek denkt alleen aan zichzelf. Dat is de harde realiteit waar kiezers mee geconfronteerd worden in deze verkiezingstijd. Onderzoeksbureau Ipsos heeft vastgesteld dat bestaanszekerheid, klimaat, zorg, migratie en wonen de belangrijkste thema’s zijn voor het electoraat. Maar wat doet de politiek? Die gaat gewoon door met navelstaren en elkaar napraten.

De NOS dacht slim te zijn door gesprekken te voeren met stemgerechtigde Nederlanders over deze onderwerpen. Ze stuurden hun verslaggevers Jeroen Gortworst en Margot Oosterwechel op pad met een mobiel stemhokje om meningen op te halen vanuit het hele land. Alsof we nog niet genoeg onzin horen tijdens verkiezingstijd!

En alsof dat nog niet erg genoeg is, maakten ze ook per thema een “dataverhaal”. Wat moeten we daar nu weer mee? Als ik feiten wil weten ga ik wel naar Wikipedia! Ik hoef geen kleurloze grafieken die mijn standpunten bepalen.

Laten we eens kijken naar die belangrijke onderwerpen: bestaanszekerheid bijvoorbeeld. In Heerlen spraken ze iemand die statiegeldblikjes raapt uit prullenbakken om rond te komen… Serieus?! Moeten wij ons beleid baseren op mensen die afval verzamelen als bron van inkomen?

Dan hebben we natuurlijk het klimaatprobleem – iets waar veel jongeren zich druk over maken omdat ze één keer een film hebben gezien over watersnoodrampen. Laten we ons beleid baseren op angst voor een film, dat is vast de beste strategie.

En laten we vooral niet vergeten om te praten over migratie. Rotterdam met zijn 170 verschillende nationaliteiten wordt als voorbeeld genoemd… Alsof het iets positiefs is! Maar gelukkig wil bijna 70 procent van de Nederlanders minder asielmigranten, dus daar hebben we tenminste nog gezond verstand.

Tot slot woningproblematiek: natuurlijk kunnen mensen geen huurwoning meer betalen en durven ze niet eens aan kopen te denken! Dat krijg je als politici alleen maar bezig zijn met hun eigen portemonnee in plaats van naar het volk te luisteren!

Dus ja, politiek denkt echt alleen aan zichzelf. En wij moeten straks weer onze stem uitbrengen op deze egoïsten die niks geven om belangrijke onderwerpen zoals bestaanszekerheid, klimaat, zorg, migratie en wone