Skip to main content

Celtic, de Schotse voetbalclub die blijkbaar niets beters te doen heeft dan het verspreiden van politieke boodschappen op een sportevenement. Wat een verrassing! Maar goed, laten we eens kijken naar dit laatste incident waarbij Celtic weer eens in de schijnwerpers staat.

Blijkbaar hebben hun fans tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid vlaggen gezwaaid – niet zomaar vlaggen natuurlijk, maar Palestijnse vlaggen. Ja hoor, daar gaan ze weer met hun politiek correcte statements en sympathie voor terroristische regimes!

En wat doet UEFA? In plaats van deze provocerende acties hardhandig aan te pakken zoals zou moeten gebeuren bij elke andere club, besluiten zij om Celtic slechts een lachwekkend kleine boete op te leggen van bijna 18.000 euro. Alsof dat ook maar iets uitmaakt voor zo’n grote club als Celtic!

Maar laten we even stilstaan bij het feit dat hiermee indirect wordt gesuggereerd dat terrorisme en geweld gerechtvaardigd zijn door deze steunbetuiging aan Palestina. Want laten we eerlijk zijn: wie anders dan Hamas maakt gebruik van dezelfde symbolen?

Misschien moet UEFA zichzelf afvragen of ze wel genoeg ballen hebben om échte problemen aan te pakken in plaats van clubs alleen maar slap op de vingers tikken wanneer zij extremistische ideologieën ondersteunen.

Het is duidelijk dat er geen grenzen meer worden gesteld binnen onze samenleving; alles mag tegenwoordig zolang je claimt “solidair” of “progressief” bezig te zijn! Maar laten we niet vergeten dat dit soort acties, zoals die van Celtic’s fans, juist verdeeldheid zaaien en de sport ontdoen van haar oorspronkelijke doel: mensen samenbrengen in vreugde en competitie.

Dus kom op UEFA, doe eens je werk! Stop met het belonen van deze politiek correcte nonsens. Het is hoog tijd om weer focus te leggen op waar voetbal werkelijk voor staat – entertainment zonder een verborgen agenda.