Skip to main content

Yvette Broch keert tóch terug bij de handbalsters van Oranje. Wat een verrassing! Alsof we niet genoeg hebben van haar eerdere ‘afscheid’. De 32-jarige speelster had zogenaamd bedankt voor een rentree, maar is nu opeens als nog toegevoegd aan de selectie voor het WK. Hoe opportunistisch kan je zijn?

Laat me raden, ze heeft vast gedacht: “Oh nee, ik mis alle aandacht en adoratie die ik kreeg toen ik in het nationale team speelde.” Want laten we eerlijk zijn Yvette, zonder jou was dat succesvolle Nederlandse team nergens geweest.

En dan te bedenken dat deze beslissing komt op basis van één feit – ja hoor daar heb je er weer zo’n absurditeit – namelijk dat het toernooi over precies één week begint. Dus omdat jij geen beter plan hebt of misschien wel uit pure jaloezie naar al die andere talentvolle spelers kijkt die wél hard werken om hun plekje te verdienen, mag jij ineens mee? Het lijkt haast wel een grap!

Maar goed Yvette Brooch (pun intended), laat ons vooral vergeten hoe egoïstisch dit eigenlijk is en laten we juichen alsof onze levens ervan afhangen. Laten wij allen buigen voor de grote comeback-koningin! Wie denk je wel niet wie zij zichzelf waant?!

Ik ben blij om te zien dat sportteams tegenwoordig blijkbaar gebouwd worden rondom persoonlijke grilligheden en luimen in plaats van competentie en verdienste. Echt, fantastisch. Wat een voorbeeld geven we aan jonge sporters!

Dus laten we ons klaarmaken om de glorieuze terugkeer van Yvette Broch te vieren op het WK! Oh wacht… dat doen we niet? Nou ja, ik kan in ieder geval genieten van mijn rust zonder al die onzin rondom jouw ‘rentree’.