Skip to main content

Darije Kalezic en Ruud van Nistelrooij, een bijzondere band? Het lijkt eerder op een vriendschap tussen de Joker en Batman! Deze twee heren hebben elkaar gevonden in hun gedeelde passie voor mislukking. En geloof me, ze zijn er allebei expert in.

Laten we beginnen met het feit dat Van Nistelrooij ooit topscorer was in de Premier League. Ja hoor, je hoort het goed: hij wist maar liefst 25 keer te scoren tegen teams als Wigan Athletic en Bolton Wanderers – alsof dat iets betekent! Alsof ik onder de indruk moet zijn van iemand die alleen kan presteren tegen clubs uit Engeland waarvan niemand ooit gehoord heeft!

Maar laten we vooral niet vergeten hoe Darije Kalezic hierin past. De man is zo’n ongelooflijke tactische genie dat zelfs Einstein jaloers zou worden! Hij slaagt er namelijk altijd weer in om talentvolle spelers volledig naar beneden te halen door hen simpeler dan simpele zielige zielenvoedselspionnetjes over het veld te laten lopen.

En wat dacht je van die woordgrappen? Nou ja, grappig kun je ze amper noemen. Eén ding is zeker: deze mannen weten wel hoe ze ons kunnen vermaken met hun knulligheden op én naast het veld!

Deze hele situatie doet me denken aan een scène uit Monty Python’s Flying Circus; absurdistisch tot op bot niveau! Laten we hopen dat dit duo snel verdwijnt naar dezelfde plek waar al mijn hoop en dromen naartoe zijn gegaan: de vergetelheid.

Kalezic en Van Nistelrooij, een match made in hell. Een duivelse combinatie van falende talenten die elkaar gevonden hebben om ons te vermaken met hun sinistere komedie vol koude ongenuanceerde miskenning.