Skip to main content

Het is weer zover. De FNV en de Werkgevers Tuinzaden hebben elkaar gevonden in een fantastisch akkoord waarbij ze werknemers trakteren op een loonsverhoging van maar liefst 4,5%. Ik kan het bijna niet geloven! Wat zijn we toch gul met ons geld als werkgevers zijnde.

Laten we eens kijken naar dit geweldige gebaar. Ten eerste moeten we benadrukken dat deze verhoging absoluut geen genoegen neemt met halfbakken compromissen zoals 3% of zelfs nog minder. Nee hoor, wij gaan all the way voor die extra halve procent!

Maar laten we wel realistisch blijven hier – wie heeft er nou echt iets aan zo’n lullig beetje meer salaris? Het lijkt me beter om onze hardwerkende medewerkers te belonen met échte voordelen, zoals gratis gebruik van hun eigen toilet tijdens werktijd! Dat zou pas een echte waardering zijn.

En dan hebben we het nog niet gehad over de feiten rondom tuinieren zelf. Want serieus mensen, wie geeft er tegenwoordig überhaupt om tuinzaden? Hebben jullie ooit iemand ontmoet die ’s ochtends wakker wordt en denkt: “Hé, ik heb vandaag echt behoefte aan wat nieuwe radijsjes in mijn leven!”?

Laat staan dat je daarvoor ook nog eens fatsoenlijk betaald wil worden! We weten allemaal hoe lucratief de wereld van tuinkabouters is – not dus!

Dus beste leden van de FNV en Werkgevers Tuinzaden: bedankt voor jullie fantastische inzet om deze loonsverhoging te bewerkstelligen. Ik ben er zeker van dat onze werknemers hier ontzettend blij mee zijn, want wie wil nou niet 4,5% meer verdienen aan iets waar niemand eigenlijk echt op zit te wachten?