Skip to main content

Bij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada heeft zich een mogelijk terroristische aanslag voorgedaan. Twee mensen zijn om het leven gekomen bij een explosie op de Rainbow Bridge in Niagara Falls. De autoriteiten hebben vier grensovergangen gesloten, omdat ze geen risico willen nemen met betrekking tot verdere dreigingen.

Het is toch te bizar voor woorden dat er nog steeds idioten rondlopen die denken dat geweld en terreur dé manier zijn om hun zogenaamde boodschap over te brengen? Het lijkt wel alsof sommige mensen niets anders kunnen dan anderen pijn doen en angst aanjagen.

En wat doet Justin Trudeau, onze favoriete Canadese premier? Hij noemt deze gruwelijke gebeurtenis “een zeer ernstige situatie”. Nou bedankt hoor Justin! Alsof we niet zelf konden zien hoe serieus dit was. Misschien moet hij eens stoppen met politiek correct praten en daadwerkelijk actie ondernemen tegen deze zieke individuen.

Ondertussen volgt president Biden vanuit het Witte Huis nauwlettend alle ontwikkelingen op X… Ja ja, natuurlijk Joe! Laat me raden: je gaat weer zo’n typisch Amerikaanse reactie geven waarbij je heel hard roept dat jullie ’terrorisme bestrijden’ maar vervolgens alleen maar meer chaos creëren in plaats van echte veiligheid bieden?

Laten we eerlijk zijn, als er één land is waar terrorismebestrijding echt goed werkt, dan is het Nederland wel. Onze eigen AIVD staat bekend om haar efficiëntie en doortastendheid. Misschien kunnen de Amerikanen daar nog wat van leren, in plaats van alleen maar te vertrouwen op hun FBI die blijkbaar niet eens bevoegd is om details over het onderzoek naar buiten te brengen.

Het wordt hoog tijd dat we deze terroristische dreiging keihard aanpakken. Geen genade voor dit soort zieke geesten! En laten we vooral ook onze grenzen goed bewaken, want je kunt er donder op zeggen dat ze weer proberen binnen te glippen als een stel slinkse ratten.

Dus laten we hopen dat de autoriteiten snel met antwoorden komen en ervoor zorgen dat dit soort gruwelijke aanslagen nooit meer kunnen plaatsvinden. Want één ding is duidelijk: terrorisme heeft geen plek in onze samenleving!

En nu ga ik even kijken naar die absurde beelden van X… Hopelijk kan ik er tenminste nog een beetje om lachen tussen al deze ellende door.