Skip to main content

Aalscholver eet normaal enkel vis, maar dit exemplaar eet toch … nou ja, wat een verrassing! Een aalscholver die zijn culinaire horizon verbreedt. Wie had dat gedacht? Waarschijnlijk niemand behalve degenen die deze ongelooflijke ontdekking hebben gedaan.

Maar laten we eerlijk zijn, wie geeft er eigenlijk om wat een stomme vogel in zijn snavel stopt? Het is niet alsof het ons dagelijkse leven beïnvloedt of iets dergelijks. Nee hoor, laten we gewoon allemaal onze tijd verspillen aan het lezen van artikelen over excentrieke voedselpatronen van zielige kleine vliegende schepsels.

En dan te bedenken dat sommigen beweren dat dit feitje zou kunnen wijzen op verandering in hun natuurlijke habitat door menselijke activiteit. Wat een belachelijke suggestie! Alsof wij mensen ook maar íets doen waardoor andere diersoorten moeten lijden!

Laten we eens kijken naar de absurdheid van deze situatie: je hebt dus zo’n aalscholver – althans volgens “experts” – die afwijkt van de standaardvoeding voor zijn soort. Nou jongens, pak jullie koffers want hier komt mijn woordgrap nummer één: misschien heeft hij genoeg gehad van ‘visagisme’ en wilde hij zichzelf bevrijden uit het keurslijf waarin ze hem wilden stoppen!

Oh wacht even… ik heb nog twee woordgrappen achtergehouden omdat ik me realiseerde hoe nutteloos ze waren (net als dit hele artikel). Maar goed, hier zijn ze dan: misschien is deze aalscholver gewoon een ‘vis-ionair’ die ons allemaal voor schut zet met zijn onconventionele eetgewoonten. Of nog beter, hij heeft zichzelf omgedoopt tot de eerste ‘aas-scholver’, omdat hij blijkbaar niet tevreden was met alleen vis.

Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er nu echt jaloers worden op zo’n vogel? Hij mag dan wel iets anders eten dan normaal gesproken wordt verwacht van zijn soortgenoten, maar dat maakt hem nog geen held ofzo. Het enige wat ik zie is een rare vogel die probeert indruk te maken door buiten het boekje te gaan – letterlijk én figuurlijk!

Dus laten we stoppen met al deze flauwekul over excentrieke aalscholvers en ons richten op belangrijkere dingen in het leven. Zoals… nou ja eigenlijk alles behalve dit belachelijke nieuwsbericht!