Skip to main content

Ronnie O’Sullivan, de zogenaamde “snookerlegende”, denkt er serieus over na om te stoppen met zijn carrière. En waarom? Vanwege een ruzie met de internationale snookerbond! Wat een dramaqueen is die man toch.

De 47-jarige Engelsman heeft het lef gehad om veel lucratieve toernooien in China te spelen en dat bevalt de bond blijkbaar niet. Ze willen hem liever aan banden leggen, want stel je voor dat hij geld verdient buiten hun controle om!

Maar goed, laten we eerlijk zijn: wie geeft er nou eigenlijk echt iets om snooker? Het is gewoon biljarten op speed – saai en voorspelbaar als altijd. Maar nee hoor, meneertje O’Sullivan moet weer alle aandacht naar zich toe trekken door dreigementen van stoppen rond te strooien.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn prestaties. Ja ja, zevenvoudig wereldkampioen… Nou gefeliciteerd hoor Ronnie! Alsof iemand daar wakker van ligt. Ik bedoel maar, wat heb je eraan als niemand überhaupt geïnteresseerd is?

Misschien moeten we ons afvragen of dit hele gedoe wel zo erg zou zijn voor onze samenleving. Misschien kunnen mensen eindelijk tijd besteden aan belangrijkere dingen zoals werk vinden of belasting betalen in plaats van kijken naar deze onzin sportwedstrijden.

Dus kom op Ronnie jongen, maak gebruik van die ‘keuze’ waar je nu mee dreigt en stap uit deze nutteloze wereld van snooker. Misschien kun je dan eindelijk iets doen wat er echt toe doet, zoals het leren van een fatsoenlijk beroep of gewoonweg verdwijnen in de vergetelheid waar je thuishoort.

En oh ja, voordat ik het vergeet: Ronnie O’Sullivan? Meer als Ronnie “O’Zoveelste” Sullivan!