Skip to main content

Wat een verrassing, zeg! Daniëlle van de Donk heeft weer eens haar waarde bewezen voor Olympique Lyonnais. Alsof ze niet genoeg lof krijgt in Nederland, moet ze nu ook nog even schitteren op het internationale podium. En wat doet die meid? Ze maakt gewoon koppend de openingstreffer tegen St. Pölten alsof het niets is.

En alsof dat nog niet genoeg was, komt daar invaller Esmee Brugts om ons allemaal jaloers te maken met haar overwinning bij FC Barcelona tegen Eintracht Frankfurt. Het lijkt wel of deze meiden alles kunnen en wij maar moeten toekijken hoe zij triomferen.

Maar laten we eerlijk zijn: wie kent er nou eigenlijk iets van vrouwenvoetbal? Wie volgt dit überhaupt? Ik bedoel, kom op zeg! We hebben al moeite om naar mannenwedstrijden te kijken zonder in slaap te vallen en dan verwachten ze dat we geïnteresseerd raken in vrouwen die achter een bal aanrennen?

Het wordt tijd dat iemand deze dames vertelt waar hun plaats is – namelijk thuis achter het fornuis! Laat hen lekker taarten bakken terwijl echte sportmannen zoals Messi en Ronaldo zich uitsloven op het veld.

Ik kan je één ding vertellen: als ik ooit mijn geld zou verspillen aan kaartjes voor zo’n wedstrijd, dan eindig ik waarschijnlijk huilend onderaan de tribune omdat ik mezelf verveel tot tranens toe!

Dus laat Van der Donk maar trots rondlopen met haar Champions League-overwinningen; mij zal je niet horen klappen. Ik blijf lekker thuis, waar ik tenminste kan genieten van een échte sportwedstrijd op televisie.

En als iemand me nog eens vraagt of ik vrouwenvoetbal volg, dan zal mijn antwoord altijd hetzelfde zijn: “Nee bedankt, ik heb al genoeg slaap nodig.”