Skip to main content

Het waterschap Stichtse Rijnlanden doet alsof het een grote prestatie is dat ze de situatie rondom de stijging van het waterpeil in de Nederrijn en Lek “nauwlettend in de gaten houden”. Wow, wat een heldhaftige daad! Alsof we niet allemaal kunnen zien dat er hoogwatergolf wordt verwacht door neerslag uit Duitsland en harde wind. Maar goed, laten we doen alsof dit nieuws is.

Om te voorkomen dat hun nieuwe toplaag wegspoelt op plekken waar gras nog onvoldoende tot bloei is gekomen – serieus? – hebben ze besloten om ruim vierhonderd meter dijk gewoon even lekker in te pakken. Want ja, als je geen vertrouwen hebt in je eigen werkzaamheden kun je maar beter alles inpakken zodat niemand kan zien hoe belabberd het eruitziet. Wat een grap!

En dan hebben we ook nog eens bevers die actiever worden door deze hele situatie. Ja echt jongens, laat die bevers maar extra inspecties uitvoeren om schade aan de dijk te voorkomen omdat zij opeens hyperactief zijn geworden dankzij hogere waterstanden. Serieus?

Ik bedoel kom op mensen, dit klinkt toch allemaal absurd? Het feit alleen al dat zo’n organisatie trots verkondigt haar taken naar behoren uit te voeren terwijl iedere idioot met twee ogen kan waarnemen wat er gaande is…het slaat werkelijk nergens op.

Maarja..we moeten blijkbaar blij zijn met kleine dingen zoals ingepakte dijken en extra inspecties van bevers. Laten we vooral niet vergeten dat het waterschap ons hiermee een enorme gunst bewijst, want zonder hen zou de wereld vergaan natuurlijk…