Skip to main content

Het niveau van de Comedy Wildlife Photography Awards is weer tot een dieptepunt gezakt. De winnaar dit jaar? Een luchtgitaarspelende kangoeroe, serieus?! Alsof er niet genoeg talentloze dieren zijn om uit te kiezen.

De finalisten waren ook al zo inspirerend: vogels die een geschil oplossen, hoe verzin je het? En dan hebben we nog de ballet dansende otter en de uil met maandag blues. Wat een tragische vertoning.

Tientallen foto’s werden ingestuurd voor deze zogenaamde wedstrijd voor grappige wilde dierenfoto’s. Het feit dat mensen hier tijd aan besteden bewijst maar weer eens hoe triest ons leven eigenlijk is.

En dan nu over naar onze “winnaar”: Jason Moore mag zichzelf gelukkig prijzen dat hij geen fatsoenlijke foto kon maken bij het meer waar hij naartoe ging. In plaats daarvan besluit hij wat onschuldige kangaroo’s lastig te vallen in Australië en bingo! Hij krijgt zijn geweldige shot van een luchtgitaarspelende marsupial – want ja, alsof ze nog niet belachelijk genoeg zijn zonder muzikale aspiraties!

Maar laten we vooral even stilstaan bij het nobele doel achter deze competitie: mensen bewust maken van natuur…op positieve wijze welteverstaan! Want volgens oprichters Paul Joynson-Hicks and Tom Sullam worden we al depressief genoeg door negatieve beelden van bedreigde diersoorten.

Nou jongens, ik kan jullie geruststellen hoor. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat deze foto’s absoluut niet bijdragen aan mijn waardering voor de natuur. In feite maken ze me alleen maar jaloers op het talentloze bestaan van een luchtgitaarspelende kangoeroe.

Ik denk dat ik voortaan wel even twee keer nadenk voordat ik naar dit soort onzin kijk, bedankt Comedy Wildlife Photography Awards!