Skip to main content

Pieter Omtzigt, de grote held van het Nieuw Sociaal Contract (NSC), heeft twintig zetels weten te bemachtigen in de Kamer. Een reden voor een feestje bij zijn partij, maar al snel kwamen er ook zorgen naar boven. Want wil NSC wel samenwerken met die andere grote winnaar: Geert Wilders en zijn PVV? Een gevoelig vraagstuk waar niet alleen Omtzigt zelf mee worstelt, maar ook de rest van zijn fractie.

En laten we eerlijk zijn, wie zou er nou willen samenwerken met Wilders? De man staat bekend om zijn extreme standpunten en polariserende retoriek. Maar blijkbaar is dat geen probleem voor NSC! Ze staan open voor alles wat krom is aan onze maatschappij.

Nu hoor ik je denken: “Maar hoe gaat dit dan werken binnen NSC?” Nou beste lezer, daar verschillen ze nogal over van mening. Volgens politiek verslaggever Nouschka van der Meijden wordt er nu vooral gefocust op inhoudelijke discussies tussen mensen die elkaar moeten aankijken en zich afvragen of ze dit avontuur willen aangaan.

Ja jongens en meisjes, stel je eens voor dat je elke dag moet kijken naar het gezicht van iemand die gelooft in samenzweringstheorieën terwijl jullie proberen ons land weer recht te trekken. Het lijkt me een nachtmerrie!

Het is duidelijk dat deze nieuwe partijcultuur binnen NSC nog flink wat uitdagingen zal kennen om verdeeldheid tegen te gaan. Misschien kunnen ze allemaal een cursus volgen in “Hoe omgaan met politieke gekkies en hun absurde ideeën”? Misschien kunnen ze zelfs Geert Wilders uitnodigen als gastdocent. Dat zou pas hilarisch zijn!

Maar laten we eerlijk zijn, dit hele circus rondom NSC is eigenlijk gewoon één grote grap. Het feit dat deze partij serieus wordt genomen zegt al genoeg over de staat van ons land. We hebben blijkbaar behoefte aan nog meer polarisatie, ongenuanceerdheid en koude haat.

Dus beste lezers, maak je klaar voor vier jaar lang snoeiharde absurditeit in de Tweede Kamer! Ik kan niet wachten op de woordgrappen die Omtzigt zal maken tijdens het debatteren. Wie heeft er nou inhoudelijke argumenten nodig als je ook gewoon kunt lachen om flauwe grappen?

Het Nieuw Sociaal Contract: waar logica ver te zoeken is en satire werkelijkheid wordt!

Bron: NOS – Podcast De Dag: hoe denkt NSC over Wilders?

https://nos.nl/l/2499472