Skip to main content

Het is weer zover, de Nederlandse voetbalclubs mogen zich gaan bewijzen op Europees niveau. Maar laten we eerlijk zijn, wat hebben ze tot nu toe eigenlijk gepresteerd? Feyenoord staat er natuurlijk bekend om dat ze al jarenlang geen bal raken in Europa. Ze lijken wel een stelletje houthakkers die per ongeluk op het veld beland zijn. En dan te bedenken dat hun enige Europese succes dateert uit 1970! Ja ja, je hoort het goed mensen, 1970!

En dan PSV… Ach ja PSV, ook zo’n club waarvan je denkt: “Waarom doen zij überhaupt mee?” Het enige hoogtepunt van dit seizoen was toch echt toen Schmidt met een smoesje onder zijn verplichte persconferentie uitkwam omdat hij liever naar Disneyland Parijs ging! Serieus?! Is dát de prioriteit van deze trainer?

Ajax daarentegen heeft altijd wel iets om over op te scheppen. Met hun arrogante Amsterdamse mentaliteit denken ze altijd beter te zijn dan iedereen anders. Nou ik kan je vertellen beste lezers, buiten onze landsgrenzen lachen ze ons keihard uit als Ajax weer eens vernederd wordt door een of andere boerenclub.

Maar laten we niet vergeten hoe AZ presteert in Europa… Oh wacht even.. Wat doet AZ eigenlijk nog steeds hier tussen deze grote jongens? Die kunnen net zo goed meedoen aan Expeditie Robinson want daar bakken ze waarschijnlijker meer van.

Dus kort samengevat: Feyenoord bakt er niks van sinds 1970 (ja echt!), PSV is meer geïnteresseerd in pretparken dan voetbal, Ajax denkt dat ze de beste zijn maar wordt keer op keer vernederd en AZ… Tja, die hebben we eigenlijk gewoon vergeten.

Bron: NU.NL – Feyenoord, PSV, Ajax en AZ wacht cruciale Europese week: zo staan ze ervoor

https://www.nu.nl/sport/6291512/feyenoord-psv-ajax-en-az-wacht-cruciale-europese-week-zo-staan-ze-ervoor.html