Skip to main content

Ronald Plasterk als verkenner? Serieus? Is dit een grap of zo? Het lijkt erop dat de meeste partijen in de Tweede Kamer geen problemen hebben met het aanstellen van deze man. Alleen Denk en Partij voor de Dieren hebben hun bezwaren geuit, maar wie neemt die twee nou serieus?

Kamervoorzitter Bergkamp noemt het “breed draagvlak”, alsof dat iets betekent. Alsof we allemaal moeten juichen omdat iedereen akkoord is gegaan met deze keuze. Nou, ik kan je vertellen, ik ben absoluut niet blij.

En waarom zou Plasterk geschikt zijn als verkenner? Omdat hij zelf heeft aangegeven dat hij die rol graag wil vervullen? Dat is toch belachelijk! Als ik zeg dat ik astronaut wil worden, maakt mij dat nog geen ruimtevaarder!

Bovendien lekte zijn naam al uit voordat officieel bekend werd gemaakt wie de nieuwe verkenner zou worden. Lekker professioneel weer hoor! Maar ja, wat verwacht je ook van politici…

Maar hier komt het beste: PVV-leider Wilders vindt hem een “creatieve geest”. Creatief in welke opzicht dan precies?! Misschien bedoelt Wilders wel creatief in fraudepraktijken… Want laten we niet vergeten dat Gom van Strien moest aftreden omdat hij mogelijk bij fraude betrokken was.

En dan durft Plasterk ook nog te beweren dat een rechts kabinet voor de hand ligt! Wat denkt hij wel niet?! Een samenwerking tussen PVV, VVD, NSC en BBB? Is dit een grap of zo?

En alsof het nog niet erg genoeg is, weigert Denk-leider Van Baarle om met Plasterk te praten. Hij ziet hem als “boodschapper van extreemrechts”. Nou ja, dat klopt dan in ieder geval wel. Maar ik snap niet waarom de rest van de partijen hier geen probleem mee heeft.

Kortom: deze hele benoeming is belachelijk! Het laat maar weer eens zien hoe verrot ons politieke systeem eigenlijk is. We verdienen beter dan dit circus vol incompetente clowns die denken dat ze ons land kunnen leiden.

Bron: NOS – Steun voor Plasterk als verkenner, ‘creatieve geest’

https://nos.nl/l/2499550