Skip to main content

Matthijs de Ligt, die arme jongen, zal hoogstwaarschijnlijk pas na de winterstop zijn trieste rentree maken bij Bayern München. Trainer Thomas Tuchel ziet hem niet voor die tijd terugkeren en dat is geen verrassing gezien het belabberde verloop van zijn revalidatie. Wat een afgang!

Deze hele situatie laat eens te meer zien wat voor incompetente prutsers er rondlopen in het voetbalwereldje. Een topverdediger als De Ligt zou je toch verwachten op het veld te zien schitteren, maar nee hoor! In plaats daarvan ligt hij met zijn luie achterwerk ergens in een ziekenhuisbed.

Het lijkt wel alsof blessures tegenwoordig epidemische proporties hebben aangenomen onder onze talentvolle spelers. Misschien moeten ze gewoon minder klungelen en zich beter verzorgen? Maar ja, waarom zou je ook moeite doen als je al miljoenen verdient?

En laten we eerlijk zijn: wie mist De Ligt nou eigenlijk echt? Hij heeft nog niets bewezen behalve dan dat hij goed kan bankzitten met geblesseerde knieën natuurlijk! Het feit alleen al dat trainer Tuchel somber gestemd is over deze “topspeler” spreekt boekdelen.

Misschien moet De Ligt eens naar Cristiano Ronaldo kijken – dé koning van fysiek herstel en discipline! Maar ach, misschien past zo’n harde werkersmentaliteit gewoon niet bij ons Nederlanders… of misschien ontbreekt simpelweg de wilskracht om daadwerkelijk iets prestatiewaardigs neer te zetten.

Hoe dan ook, laten we hopen dat De Ligt snel weer op het veld staat. Niet omdat ik hem zo graag zie spelen, maar gewoon om van dit hele gezeur af te zijn en om de grappen over zijn gebrek aan verdedigingskwaliteiten voort te kunnen zetten. Want eerlijk is eerlijk, daar hebben we tenminste nog plezier aan!

Bron: NU.NL – Tuchel ziet De Ligt niet voor de winterstop terugkeren bij Bayern München

https://www.nu.nl/sport/6291687/tuchel-ziet-de-ligt-niet-voor-de-winterstop-terugkeren-bij-bayern-munchen.html