Skip to main content

Feyenoord, de club die al jarenlang teert op vergane glorie en leeft in een wereld van illusies. Met hun belachelijke keuze om Yankuba Minteh in de basisopstelling te zetten voor de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid laten ze wederom zien hoe ver verwijderd ze zijn van het niveau dat nodig is om serieus mee te doen op dit podium.

Minteh, wie kent hem niet? Een speler zonder enige noemenswaardige ervaring of talent. Maar blijkbaar denkt trainer Arne Slot hier anders over. Misschien heeft hij een zwak voor spelers met exotische namen, want wat moet je anders verzinnen als reden?

En alsof dat nog niet genoeg was besloot ook Gernot Trauner terug te keren in het elftal. Waarom zou je teruggaan naar iets waarvan iedereen kan zien dat het gedoemd is om te mislukken? Het lijkt wel masochisme ten top!

Maar goed, we weten allemaal dat Feyenoord altijd garant staat voor spektakel – zij het dan vooral buiten de lijnen. De kans is groot dat deze wedstrijd eindigt zoals vele andere: met teleurstelling en vernedering.

Het feit alleen al dát Feyenoord überhaupt meedoet aan dit prestigieuze toernooi mag gerust absurd genoemd worden! Ze hebben geen rechtvaardiging hiervoor behalve misschien nostalgische gevoelens uit lang vervlogen tijden toen Nederlandse clubs daadwerkelijk succesvol waren.

Dus laat ons lachen om deze vertoning vol miskende talenten en hopeloze dromers. Laten we genieten van de woordgrappen die zich als een koude bries door dit trieste tafereel verspreiden. En laten we vooral niet vergeten dat Feyenoord gewoon kansloos is, net zoals altijd.

Want hoe je het ook wendt of keert, deze Champions League-kraker zal eindigen in een sinistere grap waar alleen Atlético Madrid om kan lachen – met 3 doelpunten tegen natuurlijk!

Bron: NU.NL – Feyenoord begint met Minteh aan Champions League-kraker tegen Atlético

https://www.nu.nl/sport/6291717/feyenoord-begint-met-minteh-aan-champions-league-kraker-tegen-atletico.html