Skip to main content

De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft opnieuw een waarschuwing uitgebracht over de slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer is het de DreamStation 2 die in vuur en vlam staat, letterlijk! Ja hoor, alsof het niet erg genoeg was dat je al moest slapen met zo’n lelijke zuurstoftank naast je bed, moet je nu ook nog eens oppassen voor brandwonden terwijl je probeert te snurken.

Volgens de FDA zijn er tussen augustus en midden november maar liefst 270 meldingen binnengekomen van apparaten die spontaan ontvlammen. Een “sterke stijging”, noemen ze dat dan doodleuk. Ik vraag me af hoeveel mensen hun dromen hebben zien vervliegen door deze gevaarlijke grapjes van Philips.

En laten we vooral niet vergeten dat dit apparaat níet onder de massale terugroepacties valt waarbij miljoenen andere defecte slaapapparaten werden hersteld omdat isolatieschuim los kon raken. Nee hoor, alleen bij dit model krijg je gratis rooksignalen cadeau!

Het wordt tijd dat Philips zich realiseert wat voor nachtmerrie ze creëren voor hun klanten (of moeten we zeggen slachtoffers?). Niet alleen hebben deze patiënten al problemen met ademhalingsproblemen tijdens hun welverdiende rustmomentje – nee – nu moeten ze ook nog bang zijn om geroosterd te worden als een kipfilet in een oven.

Maar maak je geen zorgen lieve gebruikers van de DreamStation 2: jullie hebben vast al gemerkt dat dit apparaat een ongewone geur afgeeft. Ja, alsof de stank van brandend plastic niet genoeg was om je nacht te verpesten! Het lijkt erop dat Philips nu ook hun klanten wil vergiftigen met giftige dampen.

Dus, beste DreamStation 2-gebruikers: slaap lekker en vergeet vooral niet om elke avond je bedpartner uit te checken op eventuele vlammen. Want zeg nou zelf, wie heeft er geen behoefte aan een romantisch vuurtje in de slaapkamer?

Bron: NOS – Opnieuw waarschuwing FDA voor slaapapneu-apparaat Philips

https://nos.nl/l/2499624