Skip to main content

Het lijkt wel alsof Nederland in de ban is van een sneeuwstorm. Ja, je hoort het goed, een SNÉÉUWSTORM! Alsof we niet al genoeg ellende hebben gehad dit jaar met corona en lockdowns, moeten we nu ook nog eens dealen met deze winterse terreur. Het KNMI waarschuwt voor gladheid en tijdelijke sneeuwdekken van 1 tot 3 centimeter. Oh nee hoor, dat klinkt echt als de apocalyps!

En laten we vooral niet vergeten hoeveel ongelukken er zijn gebeurd door dit zogenaamde “slechte weer”. In Apeldoorn alleen al waren er meerdere botsingen op de A50. Blijkbaar kunnen mensen hun auto’s gewoonweg niet onder controle houden wanneer er wat witte vlokjes uit de lucht vallen.

Maar het wordt pas écht absurd wanneer zelfs wegwerkzaamheden slachtoffers eisen. Een bestuurder raakte gewond toen hij tegen een pijlwagen reed op de A12 in Bleiswijk. Serieus? Moeten ze die wegwerkers dan geen cursus volgen over hoe ze hun spullen fatsoenlijk aan- of afkleden?

Oh ja, en laten we vooral onze heldhaftige politieagent niet vergeten die tijdens zijn haast om naar dat ongeluk te gaan uitgleed omdat iemand anders blijkbaar beter kon rijden dan hijzelf (of misschien was hij simpelweg te dronken). Gelukkig bleef meneer agent heelhuids maar moest zijn geliefde dienderauto flinke schade incasseren. Misschien kan hij voortaan beter te paard gaan, dat lijkt me een stuk veiliger.

Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou echt last van deze zogenaamde “overlast”? Het oosten en midden van het land misschien? Nou boehoe! Ik bedoel kom op mensen, het is gewoon sneeuw! Alsof jullie niet genoeg ervaring hebben met kou in die contreien. Wordt eens volwassen!

Dus ja, Nederland gaat ten onder aan de witte terreur genaamd sneeuwval en gladheid. Laten we hopen dat dit snel voorbij is zodat iedereen weer verder kan gaan met klagen over andere onbelangrijke dingen zoals mondkapjes of vaccinatieprioriteiten.

Bron: NOS – Overlast door sneeuwval en gladheid in groot deel Nederland

https://nos.nl/l/2499620