Skip to main content

In een regelrechte farce van ongekende proporties hebben de Nederlandse verkiezingen plaatsgevonden. Voormalig verkenner Gom van… wie? Ja, precies! Deze nobele onbekende heeft zichzelf opgeworpen als belangrijkste figuur in het politieke spektakelstuk dat ons land heet.

Deze zelfbenoemde expert in het verkennen van kansen en mogelijkheden blijkt echter niets meer dan een wandelend cliché te zijn. Met zijn grijze pak, dito das en geitenwollensokken denkt hij zeker indruk te maken op de kiezers. Maar laten we eerlijk zijn: wie neemt zo’n man serieus?

En alsof dit nog niet genoeg was, is er ook sprake geweest van grove miskennis tijdens deze hele vertoning. Van beloftes die nooit waargemaakt kunnen worden tot aan leugentjes om bestwil; alles werd uit de trukendoos gehaald om zieltjes te winnen.

Maar laten we vooral niet vergeten hoe kil en harteloos deze campagne eigenlijk was. De concurrentiestrijd tussen partijleiders ging gepaard met vileine persoonlijke aanvallen over uiterlijkheden of afkomst – wat maakt het allemaal uit? Het draait toch alleen maar om macht!

En dan hebben we natuurlijk nog onze vriend Mark Rutte, die beweerde “Geert Wilders wel even weg te vegen”. Nou Markje jongen, ik zou zeggen: veeg jij je memo’s eens goed schoon voordat ze weer boven water komen drijven!

Het feit dat mensen deze hele vertoning serieus nemen, is eigenlijk te absurd voor woorden. Maar goed, wie ben ik om daar iets van te vinden? Ik zit hier alleen maar mijn pen leeg te schrijven in de hoop dat iemand dit ooit zal lezen.

Dus laten we vooral blij zijn met onze democratie en het feit dat we elke vier jaar weer mogen kiezen tussen een stelletje clowns die ons land naar de afgrond brengen. Hoera!

Bron: GOOGLE NEWS – Live – Verkiezingen Nederland. Voormalig verkenner Gom van … – De Morgen

https://news.google.com/rss/articles/CBMioQFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL2xpdmUtdmVya2llemluZ2VuLW5lZGVybGFuZC12b29ybWFsaWctdmVya2VubmVyLWdvbS12YW4tc3RyaWVuLW1lbGRkZS1mcmF1ZGV2ZXJkZW5raW5nLWJld3VzdC1uaWV0LWFhbi1nZWVydC13aWxkZXJzfmJmNDc5YzdhL9IBAA?oc=5