Skip to main content

Een dronken kapitein die met miljoenen liters benzine aan boord rondvaart, dat klinkt als het begin van een slechte grap. Maar helaas is dit geen fictie, maar keiharde realiteit in Nederland.

Deze 48-jarige schipper heeft bewezen dat je zelfs onder invloed kunt varen en toch nog ergens naartoe kunt gaan – namelijk de gevangenis! Vier weken lang mag hij genieten van zijn eigen zatte roes achter tralies. En alsof dat niet genoeg was, krijgt hij ook nog eens vier weken voorwaardelijke celstraf opgelegd. Alsof ze denken: “Ach ja joh, misschien leer je er wel wat van.”

Het incident vond plaats in februari vorig jaar bij de Beatrixsluis in Nieuwegein. Deze onverantwoordelijke kapitein ramde herhaaldelijk tegen de sluiswanden terwijl hij met dubbele tong sprak – waarschijnlijk dacht hij zo’n benzinetransportje wel even te kunnen klaren tijdens happy hour.

En laten we vooral niet vergeten hoeveel alcohol deze man naar binnen had gegoten voordat hij besloot om achter het stuur (of beter gezegd: het roer) te kruipen. Volgens RTV Utrecht had meneer maar liefst zeven keer meer gedronken dan toegestaan! Het lijkt haast absurd om iemand überhaupt toe te staan om één slok alcohol te nuttigen wanneer zij verantwoordelijk zijn voor miljoenen liters brandbaar goedje!

Maar nee hoor, het Openbaar Ministerie lijkt dit alles niet al te serieus te nemen. “Gelukkig is er niets misgegaan met de vracht”, zeggen ze dan doodleuk. Alsof we hier moeten applaudisseren voor hun incompetentie en nalatigheid.

Laten we hopen dat deze dronken kapitein zijn lesje heeft geleerd – of beter nog, laten we hopen dat hij nooit meer achter het roer van een schip mag kruipen! Want als je zo onverantwoordelijk omgaat met brandbare stoffen én alcohol, verdien je simpelweg geen plek op onze waterwegen!

Het zou me overigens ook niet verbazen als deze man binnenkort wordt uitgeroepen tot ‘Kapitein Haddock’ van Nederland. Misschien kan hij na zijn gevangenisstraf solliciteren bij Kuifje en samen lekker wat borrels drinkend de wereld rondvaren in plaats van benzine vervoeren.

Bron: NOS – Celstraf voor dronken kapitein die miljoenen liters benzine vervoerde

https://nos.nl/l/2499668