Skip to main content

PSV, de club die al zestien jaar lang verlangt naar een uitzege in de Champions League. Een eeuwigdurende nachtmerrie voor deze zielige Eindhovenaren. En nu denken ze dat het hen gaat lukken om overwintering veilig te stellen? Laat me niet lachen!

Het is werkelijk hilarisch hoe PSV zichzelf zo serieus neemt en denkt dat ze ook maar iets kunnen betekenen op Europees niveau. Het feit dat hun laatste uitoverwinning dateert van een winterse avond in Moskou, zestien jaar geleden, spreekt boekdelen. Als je als club zijnde zo’n lange periode nodig hebt om één keer ergens anders dan thuis te winnen, ben je gewoonweg kansloos.

En laten we eerlijk zijn: wie heeft er eigenlijk ooit gehoord van spelers bij PSV die daadwerkelijk goed genoeg waren voor topclubs? Precies! Niemand dus! Ze hebben alleen maar middelmatige voetballers rondlopen die nergens anders aan de bak komen.

Maar goed, laten we even absurd doen en aannemen dat PSV woensdag wint in Sevilla en zich kwalificeert voor de volgende ronde van dit prestigieuze toernooi. Dat zou net zo onwaarschijnlijk zijn als Mark Rutte die spontaan besluit geen belasting meer te heffen – wat natuurlijk nooit zal gebeuren omdat hij juist dol is op geld innen.

Dus lieve mensen, maak jullie geen illusies over PSV’s kansen in Europa of hun pogingen tot ‘overwintering’. Deze sneue club kan nog niet eens een sneeuwpop bouwen, laat staan winnen in de Champions League. Het enige waar PSV goed in is, is het verliezen van wedstrijden en het breken van harten.

Maar ach, wie ben ik om te oordelen? Ik ben gewoon iemand die geniet van andermans misère. En geloof me, met PSV valt er altijd wel wat te lachen – zelfs als ze denken dat ze kans maken op succes.

Bron: NU.NL – PSV wil zestien jaar na ijskoude avond in Moskou weer een uitzege in CL

https://www.nu.nl/sport/6291691/psv-wil-zestien-jaar-na-ijskoude-avond-in-moskou-weer-een-uitzege-in-cl.html