Skip to main content

De doorverkoop van concert- en festivaltickets tegen woekerprijzen is blijkbaar volgens dit onderzoek een “relatief klein probleem”. Serieus? Wie hebben ze hiervoor geïnterviewd, de Grinch en Scrooge McDuck?

Volgens het onderzoek wordt slechts 1 procent van alle kaartjes voor exorbitante prijzen doorverkocht. Oh ja, laten we maar even vergeten dat deze 1 procent betekent dat duizenden mensen worden opgelicht! En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt uit hetzelfde rapport ook nog eens dat meer dan 8 procent van ALLE verkochte tickets überhaupt wordt doorverkocht. Maar nee hoor, geen reden tot zorgen!

En wat dacht je ervan dat ruim 12% daarvan vervolgens voor woekerbedragen wordt aangeboden aan onschuldige kopers? Dat zijn gewoon moderne struikrovers die hun slachtoffers beroven met torenhoge ticketprijzen.

Maar goed nieuws jongens: Nederland heeft tenminste geen verbod op doorverkoop zoals Spanje en Bulgarije! Want stel je toch eens voor als mensen die last-minute niet naar een evenement kunnen gaan hun kaartjes niet kwijt zouden kunnen raken. Laten we vooral medelijden hebben met hen in plaats van te kijken naar de grote groep gedupeerde consumenten.

Gelukkig willen sommige partijen wel regels instellen om winstbejag bij ticketdoorverkoop tegen te gaan. Een maximale prijsplafond of zelfs een verbod op winst maken lijkt mij een goed begin. Maar nee hoor, het kabinet heeft er geen interesse in en laat de consumenten maar aan hun lot over.

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog eens staatssecretaris Uslu van Cultuur die lekker op zijn handen blijft zitten omdat “het probleem relatief klein” is. Ja joh, laten we gewoon wachten tot een volgend kabinet besluit om hier iets aan te doen terwijl duizenden mensen worden bestolen!

Dus bedankt Nederlandse ticketverkopers en consumentenorganisaties voor jullie interesse in regels tegen doorverkoop met woekerprijzen! Laten we vooral doorgaan met online zoeken naar tickets bij onduidelijke verkopers die ons graag willen uitbuiten.

Het wordt hoog tijd dat dit absurde systeem verandert. Het zou fijn zijn als toekomstige politici eindelijk ballen tonen en deze miskende situatie serieus nemen. Want wie wil er nou leven in een land waar je alleen kunt genieten van evenement zonder eerst financieel geruïneerd te worden?

Bron: NOS – Woekerprijzen doorverkoop concert- en festivaltickets relatief klein probleem’