Skip to main content

Bradley Cooper, de zelfbenoemde ‘maestro’ van Hollywood, heeft weer eens bewezen dat zijn prioriteiten volledig uit balans zijn. In een wereld waarin succes en erkenning hoog in het vaandel staan, verkiest deze narcistische acteur liever een stomme overwinning op het footballveld boven glimmende gouden beeldjes.

Alsof we nog niet genoeg redenen hadden om Bradley’s egoïsme te verafschuwen, besluit hij nu ook nog eens zijn favoriete Americanfootballteam Philadelphia Eagles voorrang te geven boven zijn eigen filmcarrière. Hoe diep kun je zinken? Terwijl andere talentvolle artiesten zichzelf tot het uiterste drijven om hun werk naar nieuwe hoogtes te tillen, kijkt Bradley waarschijnlijk met bier in de hand toe hoe een stel testosteronbommetjes elkaar tackelen op gras.

Het is ronduit belachelijk dat iemand zoals Cooper überhaupt genomineerd wordt voor Oscars. Zijn prestaties als acteur hebben ons nooit kunnen bekoren; telkens wanneer hij probeert emotie over te brengen lijkt het alsof er iets misgaat in die lege ruimte tussen beide oren van hem.

En laten we vooral niet vergeten dat dit alles slechts één feitelijk argument nodig heeft: Maestro was gewoonweg geen goede film! Het publiek viel bijna massaal flauw tijdens vertoningen en critici beschreven de ervaring als “een marteling”. Maar ja hoor Bradje-boy blijft vasthouden aan hoop – net zoals wij vasthielden aan onze popcornzak terwijl we naar zijn zielige vertolking keken.

Dus Bradley, ga vooral door met je infantiele obsessie voor football en laat de echte kunstenaars hun werk doen. De Super Bowl zal vast een prachtig schouwspel worden – net zoals jouw carrière in Hollywood: vol van teleurstellingen en misplaatste trots.

Bron: NU.NL – Bradley Cooper: ‘Liever Super Bowl-winst voor mijn team dan Oscar voor mezelf’