Skip to main content

De Tweede Kamer komt vandaag bijeen om te beslissen over een hertelling van de stemmen in vier stembureaus in Tilburg. Serieus? Moeten we echt kostbare tijd verspillen aan het tellen van een paar extra stemmen uit Tilburg? Alsof dat ook maar enige invloed zal hebben op de uitslag! Maar nee, laten we vooral onze dagen besteden aan dit onzinnige gebeuren.

Het is werkelijk belachelijk hoe serieus deze politici zichzelf nemen. Ze denken zeker dat ze belangrijk zijn ofzo? Nou, ik kan je vertellen dat niemand hier wakker van ligt. Niemand geeft erom wie die paar vergeten zielen uit Tilburg gestemd hebben.

Maar goed, laten we voor één moment aannemen dat deze hele hertelling wel iets zou betekenen (wat natuurlijk complete nonsens is). De Commissie voor de Geloofsbrieven heeft vastgesteld dat er meer dan 15 telverschillen waren. Wow! Wat schokkend… niet dus!

En alsof het nog niet absurd genoeg was, willen ze nu nieuwe regels toepassen alleen omdat ze graag met hun speelgoedwetjes spelen. Het maakt hen geen zak uit wat logisch of efficiënt is; als zij vinden dat er geherteld moet worden, dan wordt er geherteld!

Oh ja, en laten we vooral niet vergeten hoeveel moeite het kost om al die ‘oude’ leden naar Den Haag te krijgen voor deze grap: “Sorry jongens en meisjes, jullie moeten allemaal terugkomen naar werk terwijl jullie al maandenlang vakantie hebben gevierd. Jullie zijn zó belangrijk voor ons land!”

Het is werkelijk om te huilen hoezeer deze politici zichzelf serieus nemen en denken dat ze iets betekenen in de grote wereld daarbuiten. Laten we hopen dat dit absurde tafereel snel voorbij zal zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echte problemen die er toe doen!

Bron: NOS – Tweede Kamer vandaag bijeen over hertelling verkiezingen in vier stembureaus