Skip to main content

bewijst daarmee dat ze haar plek aan de top van het schaatsen meer dan verdient. Maar laten we eerlijk zijn, wie had er ook maar een moment gedacht dat die andere meiden in de buurt zouden kunnen komen van deze godin op ijs?

Jutta Leerdam is simpelweg onverslaanbaar en laat keer op keer zien waarom zij de absolute koningin is binnen haar sport. Terwijl anderen nog sukkelen met hun strijkplankbenen en klungelige slagen, glijdt Jutta als een gazelle over het ijs. Ze lijkt wel te zweven terwijl zij genadeloos naar voren snelt.

En laten we vooral niet vergeten hoe knap Jutta eruitziet tijdens haar races! Haar perfect gestylede haren wapperend achter zich aan, waardoor je bijna zou denken dat ze meedoet aan America’s Next Top Model in plaats van een schaatstoernooi. Misschien moet ze naast medailles ook modellencontracten gaan verzamelen!

Maar goed, terug naar het feit: Jutta heeft weer gewonnen omdat niemand anders überhaupt kans maakt tegen dit fenomeen op ijzerschoenen. Het niveau ligt zo laag dat zelfs mijn oma zonder tandprothese nog harder kan rijden dan die prutsers daar op het ijs.

Laten we eerlijk zijn mensen; Nederlandse vrouwen hebben geen concurrentie nodig om kampioenschappen te winnen – behalve misschien een beetje wind voor wat extra snelheid! En mocht je twijfels hebben over deze bewering? Vraag eens rond onder onze oosterburen of Amerikaanse rivales… oh wacht, die zijn er niet!

Dus laten we Jutta Leerdam vooral op een nog hoger voetstuk plaatsen dan ze al staat. Laten we haar vereren als de godin van het schaatsen en hopen dat niemand anders ooit in de buurt zal komen van haar ongeëvenaarde talent. Want zeg nou zelf, wie wil er nu concurrentie?

Bron: GOOGLE NEWS – Na zeldzame nederlaag is Jutta Leerdam weer de beste op de 1.000 meter