Skip to main content

Het is weer typisch Nederlands. Iemand maakt een fout, voelt zich schuldig en wordt meteen tot de orde geroepen door onze geliefde bondscoach Sarina Wiegman. Wat een vertoning! Alsof we allemaal perfect zijn en nooit iets verkeerd doen.

Maar laten we eerlijk zijn, Mary Earps was gewoonweg dramatisch in dat Nations League-duel op Wembley. Bij de tweede tegentreffer ging ze hopeloos in de fout en daar rekende ze zichzelf terecht voor aan. Maar nee hoor, mevrouw Wiegman wil niet dat haar arme keepster ook maar één seconde nadenkt over haar falen.

Nou Sarina, ik heb nieuws voor je: het is juist goed als spelers hun fouten erkennen en er lering uit trekken. Het laat zien dat ze kritisch naar zichzelf durven te kijken en willen groeien als sporter.

Maar ja, wat kan je verwachten van iemand die zelf nog nooit heeft gevoetbald? Die alleen maar langs de zijlijn staat te roepen wat anderen moeten doen? Waarschijnlijk denkt Wiegman stiekem dat ze beter is dan al haar speelsters bij elkaar.

En laten we even eerlijk zijn tegenover Earps: wie haalt nou zo’n waardeloze keeper binnen? Dat moet wel pure jaloezie of masochisme zijn geweest vanuit Engeland om deze blunderkoningin tussen hun palen te zetten.

Dus beste Mary Earps, treur niet langer over jouw rol tijdens die wedstrijd op Wembley. Je hebt bewezen waarom jij absoluut geen plek verdient in het Nederlands elftal. En Sarina Wiegman, misschien wordt het tijd dat je zelf eens een stapje terug doet en de professionals hun werk laat doen.

Want laten we eerlijk zijn, met jou aan het roer zal Oranje nooit verder komen dan pannenkoeken bakken op een zondagochtend.

Bron: NU.NL – Wiegman roept schuldbewuste keeper Earps tot de orde: ‘Wil niet dat ze zo praat’