Skip to main content

Wat een ongeëvenaarde farce! De Tweede Kamer, dat zooitje ongeregeld, heeft ingestemd met hertellingen in vier Tilburgse stembureaus. Hertellingen! Omdat de telling in eerste instantie zo nauwkeurig was als een blind paard op een dartbord. En dan nog hebben we het over Tilburg, de stad waar ze hun eigen naam niet eens kunnen spellen zonder fouten te maken.

Onze zogenaamde volksvertegenwoordigers staan toe dat dit wanbeleid wordt voortgezet en daarmee lachen ze elke fatsoensnorm uit. Het is alsof je aan een bakker vraagt om zijn brood nog eens te bakken omdat het niet goed genoeg was. Waar is de integriteit gebleven? Verzopen in een vat jenever?

En laten we het even over die bureaus hebben – vier stembureaus. Alsof het aantal er iets toe doet. Het is net zo absurd als beweren dat als je drie keer tegen een muur aanloopt, de vierde keer minder pijn doet.

De koude realiteit is dat onze politiek verworden is tot één grote poppenkast, waarin incompetentie beloond wordt en blunders gewoonweg worden weggelachen. Dit land verdient beter dan deze horde clowns die zichzelf ‘volksvertegenwoordigers’ durft te noemen.

En dan heb ik nog niet eens gesproken over de schrijnende hypocrisie van het hele gebeuren – terwijl onze regering hamert op transparantie en eerlijkheid, zwijgt ze over haar eigen falen en wast ze haar handen in onschuld. Het is te belachelijk voor woorden. Hertellingen, mijn voet!

Bron: NOS – Tweede Kamer stemt in met hertellingen in vier stembureaus Tilburg