Skip to main content

Die oude Feyenoorder, Shinji Ono, heeft eindelijk de handdoek in de ring gegooid. Na een uitgebluste carrière van decennia, besloot de 44-jarige Japanse middenvelder dat het genoeg was. Je zou denken dat hij na het winnen van de UEFA Cup in 2002 met Feyenoord zijn hoogtepunt had bereikt en zichzelf een plezier zou doen door op te stappen. Maar nee, Ono moest nog jarenlang doorgaan, zijn talent verspillend bij Hokkaido Consadole Sapporo tegen Urawa Red Diamonds.

Het is lachwekkend hoe deze man zichzelf zo lang voor de gek heeft gehouden. Hij speelde voetbal alsof hij een jonge hond was, terwijl hij in werkelijkheid meer op een oude labrador leek die achter een bal aan hobbelt. En dan die publiekswissel… Het publiek applaudisseerde beleefd, maar je kon zien dat ze dachten: “Eindelijk, hij is weg.”

Het is treurig om te zien hoe sommige voetballers niet weten wanneer ze moeten stoppen. Ze klampen zich vast aan hun vergane glorie en weigeren te accepteren dat hun tijd voorbij is. Ono is daar het perfecte voorbeeld van. Hij had in 2002 moeten stoppen, toen hij nog op het toppunt van zijn kunnen was. In plaats daarvan koos hij ervoor om door te gaan tot het bittere einde, waardoor zijn legendarische status veranderde in die van een tragische figuur.

En nu? Nu zit Ono thuis, waarschijnlijk met een biertje in zijn hand, zich af te vragen waar het allemaal mis is gegaan. Het antwoord is simpel: hij ging door toen hij had moeten stoppen.

Bron: NU.NL – In beeld | Oud-Feyenoorder Ono (44) speelt laatste wedstrijd van lange carrière