Skip to main content

Zo, Huub van der Lubbe, de voormalige frontman van De Dijk, heeft het blijkbaar voor elkaar. Na jarenlang Nederland te hebben geteisterd met zijn monotone zangstem en poëtische teksten die net zo diep gaan als een plas water in de Sahara, heeft hij nu besloten om zijn ’talent’ te verkwisten in een musical. En niet zomaar een musical, nee, hij speelt Don Quichot in ‘De man van La Mancha’.

Ik weet niet wat erger is: dat hij denkt dat hij kan acteren of dat iemand hem deze rol heeft gegeven. Het is alsof je een kleuter een scalpel geeft en hem vraagt om een openhartoperatie uit te voeren. Absurd? Jazeker! Grappig? Nou, alleen als je houdt van zwarte humor.

Maar goed, laten we eerlijk zijn. Huub van der Lubbe heeft nooit echt haast gehad. Hij deed er immers 40 jaar over om De Dijk te verlaten. En nu geniet hij volop van zijn eerste rol in een musical. Misschien is het tijd voor ons allemaal om even stil te staan bij dit feit en ons af te vragen: waarom? Waarom doet hij dit? Is het omdat hij niets beters te doen heeft? Of is het omdat hij gewoonweg niet beter weet?

Wat het ook is, één ding is zeker: Huub van der Lubbe als Don Quichot is net zo passend als een vegetariër in een slagerij. Maar hey, wie ben ik om te oordelen? Ik ben tenslotte maar een simpele tekstschrijver die zijn brood verdient met het schrijven van snoeiharde, ongenuanceerde stukken. En Huub? Die is gewoon een man van La Mancha. Of beter gezegd, een man zonder plan-cha.

Bron: NU.NL – Huub van der Lubbe heeft sinds afscheid van De Dijk geen haast meer