Skip to main content

De verdeelde VVD, die zichzelf graag presenteert als de partij van het gezonde verstand, laveert momenteel tussen twee uitersten. Enerzijds overweegt de partij om ‘aan tafel te gaan’ met de PVV, een partij die bekend staat om haar discriminerende en polariserende standpunten. Anderzijds waarschuwt men voor een ‘glijdende schaal’, alsof ze zelf niet al lang en breed op een ijsbaan van hypocrisie staan.

Het is werkelijk hilarisch om te zien hoe deze zogenaamde liberalen hun principes overboord gooien in een wanhopige poging om aan de macht te blijven. Ze lijken wel een stel jaloerse pubers die koste wat het kost bij de populaire jongens willen horen. Maar laten we eerlijk zijn, wie wil er nou bij de PVV horen? Een partij die zo extreem is dat zelfs Geert Wilders er soms van schrikt.

En laten we vooral niet vergeten dat de VVD zelf ook niet vies is van wat sinistere praktijken. Neem bijvoorbeeld het feit dat ze jarenlang hebben geprofiteerd van dubieuze giften en donaties. Het lijkt wel alsof ze hun politieke carrière hebben gebouwd op een fundament van smeergeld en belangenverstrengeling.

Maar goed, wie ben ik om te oordelen? Ik ben slechts een simpele burger die toekijkt hoe onze democratie wordt verkwanseld door opportunistische politici. Dus laat de VVD maar lekker laveren tussen ‘aan tafel gaan’ met de PVV en de ‘glijdende schaal’. Ik kijk wel toe, met een mix van verbazing en walging.

Bron: GOOGLE NEWS – Verdeelde VVD laveert tussen ‘aan tafel gaan’ met de PVV en ‘glijdende schaal’