Skip to main content

Wat een vertoning was dat zeg, die wereldbekercross in het Franse Flamanville. Alsof het nog niet genoeg is dat we naar een stelletje modderduivels moeten kijken die zichzelf te serieus nemen, worden we ook nog eens getrakteerd op een stel verdwaalde eenden. Ja hoor, je leest het goed, eenden. Alsof die beesten niets beters te doen hebben dan rondfladderen op een veld waar ze totaal niet thuishoren.

En wat doen die veldrijders? In plaats van hun beste stuurmanskunsten te laten zien, gaan ze als een stelletje amateurs om die eenden heen fietsen. Het is gewoon lachwekkend. Maar goed, misschien moeten we blij zijn dat er tenminste iets spannends gebeurde tijdens deze saaie vertoning.

En dan hebben we nog Kwik, de geluksvogel van de dag. Volgens de berichten wist hij te ontsnappen aan de dood dankzij die verdwaalde eenden. Nou, ik vraag me af wie hier nou echt geluk heeft gehad. Die eenden waren vast en zeker blij dat ze even konden ontsnappen aan al die aandachtshongerige veldrijders.

Maar laten we eerlijk zijn, dit hele gebeuren is eigenlijk wel typerend voor de wereld van het veldrijden. Een sport waarin mannen in strakke pakjes door de modder ploeteren en denken dat ze stoer zijn. Nou jongens, ik kan jullie vertellen: jullie zijn allesbehalve stoer.

Dus laten we vooral niet te veel waarde hechten aan dit zogenaamde spektakel. Het is gewoon een stelletje clowns die zichzelf veel te serieus nemen. En die eenden? Die hebben waarschijnlijk de tijd van hun leven gehad, ver weg van al die miskennende veldrijders.

Bron: NU.NL – Verdwaalde eenden ontsnappen aan de dood in Franse veldrit: ‘Kwik had geluk’