Skip to main content

wanneer ze eindelijk die verdomde Gaza-strook van de kaart vegen. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan het ze kwalijk nemen? Als je al zo lang in een regio vol haat en geweld moet leven, dan is het toch logisch dat je af en toe even stoom moet afblazen?

Laten we eens kijken naar de feiten. Israël heeft sinds 2008 maar liefst vier keer Gaza gebombardeerd. En wat hebben ze bereikt? Precies, helemaal niets! Behalve dan dat ze hun imago als brute bezetter weer even hebben opgepoetst. Maar hé, wie geeft er nou om internationale veroordelingen als je je eigen superioriteit kunt bewijzen?

En laten we vooral niet vergeten hoe absurd deze situatie eigenlijk is. Een land dat zichzelf als slachtoffer ziet, terwijl het met zijn moderne leger en geavanceerde wapensystemen een ongelijke strijd voert tegen een groepje Palestijnse verzetsstrijders met stenen en zelfgemaakte raketten. Het is als David tegen Goliath, maar dan zonder happy end.

Maar goed, laten we vooral niet te sentimenteel worden. We moeten immers ook nog ruimte overhouden voor wat harde humor. Dus hier komt-ie: Israël bombardeert Gaza zo vaak dat ze binnenkort een frequent flyer-programma kunnen introduceren. En misschien kunnen ze meteen een nieuwe slogan bedenken: “Gaza – the hottest vacation spot in the Middle East!”

Dus bondgenoten, maak je geen zorgen. Deze oorlog zal nog wel even doorgaan. Israël zal blijven bombarderen, de Palestijnen zullen blijven lijden en de wereld zal blijven toekijken. Want wie geeft er nou echt om mensenlevens als er politieke belangen op het spel staan?

Bron: GOOGLE NEWS – Israël bombardeert door, bondgenoten vragen hoelang de oorlog nog gaat duren