Skip to main content

Guardiola, die zelfingenomen, tactische goeroe met een obsessie voor perfectie, kan het maar niet verkroppen dat hij een keer niet zijn zin krijgt. In plaats van te erkennen dat scheidsrechters ook mensen zijn en fouten kunnen maken, kiest hij ervoor om zichzelf op te werpen als het slachtoffer van een groot onrecht. Hoe durft die scheidsrechter, die Simon Hooper, te fluiten voor een overtreding terwijl Jack Grealish op het vijandige doel afstormde? Heeft hij soms niet door dat Guardiola’s voetbalgoden altijd gelijk hebben?

Nee, in plaats daarvan moet Guardiola weer eens de vermoorde onschuld spelen en doen alsof hij nooit zoiets zou zeggen als Arteta. Maar laten we eerlijk zijn: als er één iemand is die altijd klaarstaat om de regels naar zijn hand te zetten en anderen de schuld te geven van zijn eigen falen, dan is het wel onze goede vriend Pep.

En laten we vooral niet vergeten dat Manchester City vorig seizoen nog 12 strafschoppen kreeg toegekend in de Premier League – meer dan welke andere club dan ook. Toeval? Ik dacht het niet. Maar nee hoor, Guardiola zal vast beweren dat dit allemaal komt door zijn briljante tactiek en het harde werk van zijn spelers.

Dus laten we vooral medelijden hebben met Guardiola en zijn arme miljoenenploeg, die zo oneerlijk worden behandeld door de wrede wereld van het voetbal. Want stel je voor dat ze eens zouden moeten toegeven dat ze niet altijd gelijk hebben en dat er meer is dan alleen hun eigen ego’s. Wat een absurde gedachte!

Bron: NU.NL – Onbegrip bij Guardiola na omstreden beslissing: ‘Maar ik zeg niet zoiets als Arteta’