Skip to main content

Ronald Plasterk, de verkenner van de formatie, gaat door met zijn moeilijke taak in de tweede week van de verkenning. Wat een verrassing! Alsof we niet genoeg hebben geleden onder zijn vorige politieke escapades. Deze man heeft duidelijk een obsessie met het maken van ons leven zo ondraaglijk mogelijk.

Laten we beginnen met het feit dat Plasterk ooit minister van Binnenlandse Zaken was. Ja, je hoort het goed, deze man heeft daadwerkelijk een belangrijke positie bekleed in ons land. Een land waarin hij blijkbaar geen flauw benul had van wat er speelde. Het is alsof je een blinde persoon aanstelt als kunstcriticus – totaal nutteloos en lachwekkend.

Maar laten we niet vergeten dat Plasterk ook een fervent Twitter-gebruiker is. Hij denkt blijkbaar dat zijn mening er toe doet en dat mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat hij te zeggen heeft. Nou, ik kan je vertellen dat ik liever naar een kat kijk die op een toetsenbord loopt dan naar zijn tweets.

En laten we het hebben over zijn uiterlijk. Plasterk lijkt wel een wandelende ijspegel, altijd kil en afstandelijk. Misschien komt het door al die jaren in de politiek, waarin hij alle warmte uit zijn ziel heeft laten zuigen.

Kortom, Ronald Plasterk is niets meer dan een mislukte politicus die vasthoudt aan zijn laatste beetje macht. Het wordt hoog tijd dat we hem negeren en verder gaan met mensen die daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor ons land.

Bron: NOS – Verkenner Plasterk verder met moeilijke taak in tweede week verkenning