Skip to main content

Frenkie de Jong, de zogenaamde voetbalvirtuoos, heeft weer eens zijn ongefundeerde lofzang geuit over een zogenaamde “matchwinner”. Dit keer is het de beurt aan João Félix, een speler waarvan ik nog nooit gehoord had totdat ik deze tekst onder ogen kreeg. Maar goed, laten we ons niet laten misleiden door De Jong’s gebrek aan objectiviteit en zijn neiging om iedereen de hemel in te prijzen.

Volgens De Jong druipt de klasse van Félix er vanaf. Nou, ik kan je vertellen dat ik eerder het druipende zweet van mijn voorhoofd afveeg na het lezen van deze onzin. Klasse? Wat heeft Félix dan precies laten zien? Behalve dan dat hij toevallig een doelpunt heeft gemaakt in een wedstrijd die mij totaal niet interesseert.

Maar laten we even serieus zijn, als we het hebben over klasse op het voetbalveld, dan denk ik eerder aan spelers zoals Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Niet aan een of andere obscure speler die blijkbaar alleen bekend is bij De Jong en zijn selecte groepje bewonderaars.

En laten we niet vergeten dat dit hele circus plaatsvindt in een tijd waarin de wereld kampt met serieuze problemen. Terwijl mensen vechten tegen armoede en ziekte, verspilt De Jong zijn tijd met het ophemelen van voetballers die geen enkele waarde toevoegen aan de maatschappij.

Dus Frenkie, voordat je weer met je lofzang begint, denk eens na over de echte problemen in de wereld. En misschien, heel misschien, kun je dan iets zinnigs zeggen. Maar ik betwijfel het ten zeerste.

Woordgrappen: 0

Bron: NU.NL – Frenkie de Jong looft matchwinner João Félix na topper: ‘Klasse druipt ervan af’