Skip to main content

Tiger Woods, de gevallen golflegende, is eindelijk weer op het toneel verschenen. En wat een trieste vertoning was het! Na jaren van afwezigheid en schandalen is hij teruggekeerd naar de golfbaan, maar zijn prestaties waren allesbehalve indrukwekkend. Hij eindigde op een beschamende achttiende plaats.

Woods beweert dat hij “in de buurt komt van zijn beste spel”. Nou, ik weet niet in welke wereld hij leeft, maar het lijkt erop dat zijn beste spel al lang verleden tijd is. Het enige waar hij in de buurt van komt, is een bejaardentehuis voor voormalige sportsterren.

Laten we eens naar de feiten kijken. Woods heeft in totaal 15 Majors gewonnen, maar zijn laatste overwinning dateert alweer uit 2008. Dat is meer dan een decennium geleden! Zijn carrière is als een bejaarde schildpad die probeert te concurreren met jonge, hongerige tijgers.

En laten we eerlijk zijn, Woods heeft altijd al een zwak gehad voor ‘holes’. Maar nu lijkt het erop dat hij alleen nog maar goed is in het graven ervan. Zijn reputatie als womanizer heeft hem niet alleen veel geld gekost, maar ook zijn geloofwaardigheid als sportman.

Het is duidelijk dat Woods beter af zou zijn als hij zich zou richten op andere activiteiten. Misschien kan hij zich aansluiten bij een seniorenbridgeclub of een cursus tuinieren volgen. Iets waarbij hij geen mensen teleurstelt en geen ballen hoeft te slaan.

Kortom, Woods’ rentree was een lachwekkende vertoning. Hij is ver verwijderd van zijn gloriedagen en het wordt hoog tijd dat hij dat accepteert. Misschien kan hij een boek schrijven over hoe je een carrière kunt verpesten en daar zelf het levende bewijs van zijn.

Bron: NU.NL – Tiger Woods achttiende bij rentree: ‘Kom in de buurt van mijn beste spel’