Skip to main content

De hertelling van de stembureaus in Tilburg is eindelijk afgerond. En wat blijkt? Vrijwel alle stemmen zijn opgehelderd. Nou, dat is toch een hele geruststelling! Ik bedoel, wie lag er nou wakker van die paar verdwaalde stemmen? Het is niet alsof het er echt toe doet wie er uiteindelijk aan de macht komt in dit land.

Maar laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk wel typisch voor Tilburg. Een stad die altijd al bekend stond om haar onduidelijkheid en gebrek aan helderheid. Het is dan ook geen verrassing dat ze daar moeite hebben met het tellen van stemmen. Misschien moeten ze volgende keer maar gewoon een rekenmachine gebruiken, of beter nog, een kleuter inhuren. Die kunnen tenslotte beter tellen dan de mensen daar.

En laten we vooral niet vergeten dat Tilburg ook bekend staat om haar bruisende politieke scene. Een scene waarin achterkamertjespolitiek en vriendjespolitiek hoogtij vieren. Dus ja, het is echt een verademing om te horen dat vrijwel alle stemmen zijn opgehelderd. Wie had gedacht dat ze daar überhaupt in staat waren om iets op te helderen?

Maar goed, laten we vooral niet te hard oordelen over Tilburg. Ze doen tenslotte hun best. En wie weet, misschien kunnen ze volgende keer wel alle stemmen op tijd tellen. Maar ik zou er niet te veel op rekenen, als ik jullie was.

Fictief feit: Er wordt gefluisterd dat één van de stembureaus in Tilburg per ongeluk de stemmen heeft geteld van een groep eenden die toevallig voorbij kwam waggelen. Maar hé, wie kan het wat schelen?

Bron: NOS – Hertelling stembureaus Tilburg afgerond, vrijwel alle stemmen opgehelderd