Skip to main content

Deze vier opties heeft Plasterk nog over voor de formatie. Wat een lachwekkende vertoning is dit toch. Het lijkt wel alsof we in een slechte komedie zijn beland, waarin de hoofdrolspelers elkaar constant proberen te overtreffen in incompetentie en gebrek aan visie.

Optie één: een coalitie met de VVD. Ja, want laten we vooral nog meer van hetzelfde beleid hebben. Nog meer graaiende multinationals, nog meer belastingvoordelen voor de rijken, en nog minder aandacht voor de gewone burger. Het is werkelijk om te huilen hoe deze zogenaamde volksvertegenwoordigers ons keer op keer in de steek laten.

Optie twee: een coalitie met het CDA. Alsof we niet genoeg hebben van die grijze muizen die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière en het behouden van hun macht. Een partij die geen enkele visie heeft en altijd meewaait met de wind. Het is tijd dat deze ouderwetse politici plaatsmaken voor frisse, jonge mensen met echte ideeën.

Optie drie: een coalitie met D66. Ah ja, de partij van het referendum dat ze zelf direct weer afschaffen zodra het ze niet uitkomt. Een partij die pretendeert progressief te zijn, maar ondertussen meedoet aan elke rechtse bezuiniging en elk neoliberaal beleid om maar aan de macht te blijven. Wat een farce.

En dan hebben we nog optie vier: een coalitie met GroenLinks. Haha, alsof Jesse Klaver en zijn kornuiten ook maar iets kunnen bereiken. Ze roepen wel van alles over duurzaamheid en gelijkheid, maar ondertussen willen ze gewoon meedoen met het kapitalistische systeem. Het is om te gieren hoe deze zogenaamde groene partij alleen maar bezig is met hun eigen imago.

Kortom, Plasterk heeft geen enkele goede optie meer over voor de formatie. Het is een trieste vertoning van politiek onvermogen en gebrek aan leiderschap. Maar ja, wat verwacht je ook van deze klungels?

Bron: GOOGLE NEWS – Deze vier opties heeft Plasterk nog over voor de formatie