Skip to main content

Pieter Omtzigt, de zelfbenoemde held van het volk, heeft zichzelf weer eens in de schijnwerpers weten te zetten. Deze keer door zich te laten fotograferen met een notitie waarop staat: ‘Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet’. Wat een verrassing! Alsof iemand hem überhaupt zou willen hebben in een kabinet.

Laten we even stilstaan bij het feit dat Omtzigt denkt dat hij enige invloed heeft op de formatie van een nieuw kabinet. Hoe arrogant kun je zijn? Alsof politieke partijen zitten te wachten op zijn goedkeuring. Het is duidelijk dat Omtzigt nog steeds niet kan verkroppen dat hij niet het middelpunt van de politiek is.

Maar laten we eerlijk zijn, wie zou er nou in vredesnaam met Omtzigt willen samenwerken? De man heeft meer vijanden dan vrienden binnen zijn eigen partij. En laten we vooral niet vergeten dat hij zelfs door zijn eigen vrouw wordt genegeerd. Misschien moet hij eens wat tijd besteden aan het verbeteren van zijn sociale vaardigheden in plaats van het maken van belachelijke notities.

En dan die woordgrappen, alsof dat enigszins grappig is. Maar goed, ik zal me even verlagen tot zijn niveau: misschien moet Omtzigt zichzelf maar noteren als ‘Niet geschikt voor politiek’. Dat zou pas echt een feit zijn.

Kortom, Omtzigt’s poging om relevant te blijven faalt grandioos. Hij kan beter stoppen met proberen om aandacht te trekken en zich richten op iets waar hij wel goed in is. Wat dat dan precies is, blijft vooralsnog een raadsel.

Bron: GOOGLE NEWS – Omtzigt laat zich fotograferen met notitie: ‘Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet’