Skip to main content

Prinses Laurentien, de vrouw die zichzelf blijkbaar als een soort lelijk eendje beschouwt. Nou, ik kan je vertellen dat ze niet alleen vroeger, maar ook nu nog steeds een soort lelijk eendje is. En dan bedoel ik niet het schattige soort eendje dat je in een vijver ziet ronddobberen, nee, ik bedoel het soort eendje dat je liever vermijdt omdat het er gewoonweg niet uitziet.

Maar laten we eerlijk zijn, wie kan haar dat kwalijk nemen? Ze is tenslotte getrouwd met prins Constantijn, de broer van onze koning Willem-Alexander. Het is duidelijk dat ze haar schoonheidsslaapjes heeft overgeslagen en zichzelf heeft laten veranderen in een mislukt experiment van plastische chirurgie.

En dan durft ze ook nog te beweren dat ze zich miskend voelt. Miskend? Mevrouw heeft een titel, een paleis om in te wonen en een heleboel privileges waar de gewone burger alleen maar van kan dromen. Maar nee hoor, zij voelt zich miskend. Misschien moet ze eens een dagje ruilen met iemand die echt miskend wordt, zoals de daklozen op straat of de mensen die moeten rondkomen van een minimumloon.

Het feit dat deze prinses denkt dat ze iets te klagen heeft, is ronduit belachelijk. Ze zou juist dankbaar moeten zijn voor haar positie en zich inzetten voor de minderbedeelden in onze samenleving. Maar nee, zij geeft liever interviews waarin ze klaagt over haar zogenaamde lelijkheid.

Dus, beste prinses Laurentien, stop alsjeblieft met klagen en doe iets nuttigs met je leven. Misschien kun je een cursus volgen over bescheidenheid en dankbaarheid. Wie weet, misschien leer je dan eindelijk om tevreden te zijn met het feit dat je eruitziet als een lelijk eendje.

Bron: NU.NL – Prinses Laurentien: ‘Ik voelde mij vroeger een soort lelijk eendje’