Skip to main content

Dus, het is zover. D66-Kamerlid Van Weyenberg wordt de nieuwe staatssecretaris van Cultuur. Wat een lachertje! Alsof we niet genoeg hebben geleden onder het beleid van Uslu, krijgen we nu weer een D66-marionet voorgeschoteld. Het lijkt wel alsof ze bij D66 denken dat ze de cultuurwereld kunnen besturen als een poppenkast.

Maar laten we eens kijken naar het trackrecord van Van Weyenberg. Wat heeft hij eigenlijk bereikt? Nou, helemaal niks! Hij heeft geen enkele ervaring in de culturele sector, maar dat maakt natuurlijk niet uit voor D66. Ze gooien gewoon iemand in het diepe en hopen dat het goedkomt. Wat een minachting voor de kunstenaars en creatieve geesten die ons land rijk is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat Van Weyenberg een enorme koude kikker is. Hij heeft geen greintje passie of liefde voor cultuur. Het interesseert hem geen moer. Hij ziet cultuur waarschijnlijk alleen als een middel om zijn politieke carrière verder te helpen.

Maar laten we eerlijk zijn, dit is toch typisch D66? Ze pretenderen progressief te zijn, maar in werkelijkheid zijn ze conservatiever dan de gemiddelde VVD’er. Ze willen alleen maar geld pompen in elitaire kunstvormen waar niemand op zit te wachten. Ze zijn compleet losgezongen van de realiteit.

Dus daar gaan we weer, met Van Weyenberg aan het roer van Cultuur. Het wordt een ware poppenkast, maar dan zonder enige vorm van entertainment. Wat een treurnis.

Bron: NOS – D66-Kamerlid Van Weyenberg volgt Uslu op als staatssecretaris van Cultuur