Skip to main content

Moet Oranje zich zorgen maken? Zou er een duivels akkoordje kunnen ontstaan tussen Engeland en Schotland? Het is lachwekkend om te denken dat deze twee naties, die elkaar al eeuwenlang naar het leven staan, opeens vriendschap zouden sluiten. Maar laten we eens kijken naar de feiten.

Ten eerste, laten we niet vergeten dat Engeland en Schotland beide deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Een land waarin ze elkaar constant de loef proberen af te steken. Dus waarom zouden ze nu opeens samenwerken tegen Oranje? Het is absurd!

Maar laten we even meegaan in deze fantasie. Stel je voor dat Engeland en Schotland daadwerkelijk een bondgenootschap vormen. Wat kunnen ze dan doen om Oranje te dwarsbomen? Nou, misschien kunnen ze hun beroemde Schotse doedelzakken inzetten als wapens. Ja, je hoort het goed! Ze blazen gewoon zo hard op die dingen dat onze spelers worden weggeblazen! Dat zou pas een spectaculair gezicht zijn.

En wat dacht je van de Engelse thee? Misschien voegen ze er wel iets aan toe waardoor onze spelers plotseling allemaal in slaap vallen. Of nog erger, misschien veranderen ze het in een soort giftige substantie waardoor onze jongens allemaal groen uitslaan! Ja, ik zie het al voor me: “Oranje wordt groen door de Engelse thee!”

Maar laten we eerlijk zijn, dit hele idee is belachelijk. Engeland en Schotland zullen nooit samenwerken, zelfs niet als het om voetbal gaat. Dus Oranje, maak je geen zorgen. Dit akkoordje zal nooit plaatsvinden.

Bron: NU.NL – Moet Oranje vrezen voor akkoordje tussen Engeland en Schotland?