Skip to main content

In 2024 kunnen we ons weer verheugen op een F1-kalender vol sprintraces. Ja hoor, de Formule 1 heeft besloten om ons nog meer van die saaie, voorspelbare races voor te schotelen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, hebben ze besloten om er ook eentje in China te organiseren. Want laten we eerlijk zijn, wie zit er nou echt te wachten op een race in het land van de kopieën en goedkope producten?

Maar goed, laten we het even hebben over die sprintraces. Wat een briljant idee! Laten we de kwalificatie vervangen door een kortere race waarin de startopstelling wordt bepaald. Want waarom zouden we genieten van spannende gevechten tijdens de kwalificatie als we ook gewoon naar een treintje auto’s kunnen kijken die elkaar niet kunnen inhalen? Het is net zo’n geniaal idee als een baksteen gebruiken als afstandsbediening voor je televisie.

En dan die keuze voor China. Natuurlijk, laten we het land belonen dat bekend staat om zijn mensenrechtenschendingen en gebrek aan vrijheid. Wie heeft er nou behoefte aan ethiek en moraal als je ook gewoon lekker geld kunt verdienen? Maar goed, misschien kunnen ze tijdens de race wel wat extra smog genereren om het publiek helemaal te verstikken.

Dus ja, laten we vooral uitkijken naar die F1-kalender van 2024 vol met zes sprintraces. Ik kan nu al niet wachten om mijn ogen uit mijn hoofd te vervelen en me te ergeren aan de ongelooflijke voorspelbaarheid van deze sport. Maar hé, wie ben ik om te klagen? Ik ben gewoon een simpele ziel die houdt van opwinding, spanning en echte races.

Bron: NU.NL – F1-kalender telt in 2024 opnieuw zes sprintraces, waaronder in China