Skip to main content

Eerder steun voor huishoudens met hoge energierekening? Wat een lachertje! Alsof die zogenaamde ‘hoge’ energierekeningen ook maar in de schaduw kunnen staan van de astronomische bedragen die deze huishoudens al jarenlang moeten ophoesten. Het is gewoonweg belachelijk dat er überhaupt nog gesproken wordt over steun, alsof het hier om een paar eurootjes gaat.

Laten we eens wat feiten op tafel gooien om dit punt extra kracht bij te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat sommige huishoudens maandelijks meer geld kwijt zijn aan hun energierekening dan aan hun hypotheek? Ja, je leest het goed, meer geld aan energie dan aan hun dak boven het hoofd! En dan durven ze te spreken over ‘steun’? Het is eerder een druppel op een gloeiende plaat.

Maar laten we niet vergeten dat dit hele circus natuurlijk ook een absurdistisch tintje heeft. Want wie bedenkt het nou om juist de huishoudens met de hoogste energierekeningen te helpen? Alsof zij niet genoeg hebben geprofiteerd van al die warme douches en knusse avonden voor de open haard. Het is gewoon pure jaloezie van degenen die zelf zuinig moeten leven en nu ineens moeten meebetalen aan het luxeleventje van anderen.

En laten we vooral niet vergeten dat deze steunmaatregel ook nog eens politiek incorrect is. Want waar blijft de steun voor mensen die bewust kiezen voor een minimalistische levensstijl en daardoor juist een lage energierekening hebben? Zij worden compleet genegeerd in dit hele verhaal. Het is gewoonweg schandalig.

Dus laten we deze zogenaamde ‘steun’ voor huishoudens met hoge energierekeningen maar snel vergeten. Het is niets meer dan een slap excuus om de ongelijkheid in onze samenleving nog verder te vergroten.

Bron: NOS – Eerder steun voor huishoudens met hoge energierekening