Skip to main content

Vanavond op tv: De nieuwe PVV-politici. Ja hoor, daar gaan we weer. Een avondje vol vermaak met de crème de la crème van de politieke wereld. Omtzigt verkent met Wilders en Yesilgöz, alsof dat nog niet genoeg is om je maaginhoud te laten opborrelen. Een trio waar je spontaan van gaat kokhalzen.

En wat staat er nog meer op het menu? Seksueel geweld als oorlogswapen. Ah, ja natuurlijk! Want laten we vooral een gezellig onderwerp uitkiezen om de avond mee te vullen. Wie heeft er nou behoefte aan ontspanning en vermaak? Laten we in plaats daarvan lekker gruwelijke misdaden bespreken, want dat is precies waar ik mijn avonden voor reserveer.

Maar wacht, er is meer! De EU vergadert over AI. Ja, want laten we vooral onze tijd verspillen aan het bespreken van kunstmatige intelligentie terwijl er zoveel andere belangrijke zaken zijn om over te praten. Laten we ons vooral druk maken over robots die onze banen inpikken in plaats van bijvoorbeeld de stijgende armoede of de corruptie binnen onze eigen politieke systemen.

Het feit dat deze programma’s überhaupt worden uitgezonden bewijst maar weer eens hoe verrot onze samenleving is. We geven aandacht aan politici die niets anders doen dan hun eigen ego’s strelen en zichzelf verheerlijken. We kijken naar gruwelijkheden alsof het entertainment is en negeren ondertussen de echte problemen in de wereld.

Maar ach, wie ben ik om te klagen? Laten we vooral blijven genieten van deze circusvoorstelling. Wie heeft er behoefte aan nuance en diepgang als we ook gewoon kunnen lachen om absurde woordgrappen en politieke incorrectheid? Proost!

Bron: NOS – Vanavond op tv: De nieuwe PVV-politici • Omtzigt verkent met Wilders en Yesilgöz • Seksueel geweld als oorlogswapen • EU vergadert over AI