Skip to main content

Het is werkelijk om te kotsen hoe sommige mensen zichzelf zo ontzettend serieus nemen. Neem nou die zogenaamde influencers, die denken dat ze de wereld kunnen veranderen met hun nietszeggende foto’s en lege praatjes. Ze hebben geen enkel talent, behalve dan het vermogen om anderen jaloers te maken met hun neppe leventje. En wat krijgen ze ervoor terug? Duizenden volgers die hen aanbidden als goden. Het is zum kotzen.

Maar laten we niet vergeten dat deze influencers ook een belangrijke rol spelen in onze maatschappij. Ze zijn namelijk de perfecte afleiding voor mensen die niet willen nadenken over de echte problemen in de wereld. Terwijl zij zich druk maken over welke lippenstift het beste bij hun outfit past, worden er elders onschuldige mensen onderdrukt en uitgebuit. Maar hey, wie geeft er nou om mensenrechten als je ook kunt kijken naar een foto van een perfect gestylde avocado-toast?

En laten we vooral niet vergeten dat deze influencers ook nog eens belachelijk veel geld verdienen met hun nutteloze activiteiten. Ze worden gesponsord door grote merken die maar al te graag willen meeliften op hun populariteit. Het is gewoonweg absurd dat iemand betaald krijgt om selfies te maken en producten aan te prijzen waar ze zelf waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben.

Dus laten we deze influencers vooral blijven verafgoden en hen alle aandacht geven die ze zo wanhopig nodig hebben. Laten we vooral niet nadenken over de echte problemen in de wereld en ons liever bezighouden met het volgen van de nieuwste trends op Instagram. Want ja, dat is natuurlijk veel belangrijker dan het redden van onze planeet.

Bron: NU.NL –