Skip to main content

Wat een trieste vertoning was dat weer, de zoveelste poging van die zogenaamde “kunstenaar” om iets betekenisvols te creëren. Maar laten we eerlijk zijn, het enige wat hij heeft weten te bereiken is een regelrechte aanval op mijn goede smaak en intelligentie.

Deze mislukte Picasso-wannabe denkt blijkbaar dat hij met wat klodders verf op een doek een meesterwerk kan maken. Nou, ik heb nieuws voor hem: het lijkt meer op een kleuterschilderij dan op kunst. En dan die titel, alsof het nog niet erg genoeg is. “Abstracte Verwarring”? Ik zou het eerder “Abstracte Onzin” noemen.

Maar goed, laten we even serieus kijken naar dit zogenaamde kunstwerk. Het lijkt alsof de kunstenaar gewoon lukraak met zijn kwast heeft lopen zwaaien, zonder enig gevoel voor compositie of esthetiek. Het resultaat is een chaotische wirwar van kleuren en vormen die geen enkele samenhang lijken te hebben.

En dan dat feitje om het punt nog harder te maken: dit “meesterwerk” heeft maar liefst 10.000 euro gekost! Serieus? Wie in godsnaam zou zoveel geld willen neerleggen voor deze troep? Ik kan me alleen maar voorstellen dat er ergens een rijke dwaas rondloopt die denkt dat hij hiermee zijn status kan etaleren.

Maar laten we eerlijk zijn, dit is geen kunst. Dit is gewoon een excuus voor luiheid en gebrek aan talent. Het is tijd dat we deze zogenaamde kunstenaars eens een lesje leren en stoppen met het financieren van hun waardeloze creaties.

Bron: NU.NL – ]