Skip to main content

Matthijs van Nieuwkerk, de zelfbenoemde koning van de Nederlandse televisie, is weer terug op het scherm. En dat terwijl het onderzoek naar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) nog niet eens is afgerond. Hoe arrogant en respectloos kun je zijn?

Deze man heeft werkelijk geen greintje schaamte. Terwijl de NPO onder vuur ligt vanwege hun financiële wanbeleid en gebrek aan transparantie, besluit Van Nieuwkerk doodleuk om weer zijn opwachting te maken op de buis. Alsof hij denkt dat hij boven alle regels verheven is.

En laten we vooral niet vergeten dat Van Nieuwkerk een vorstelijk salaris ontvangt voor zijn oppervlakkige gezwets. Ja, je leest het goed, deze man verdient bakken met geld voor het stellen van nietszeggende vragen aan zogenaamde BN’ers. Is dit echt waar ons belastinggeld naartoe gaat? Ik kan wel janken.

Maar laten we niet vergeten dat Van Nieuwkerk ook een feitelijk bewezen verspilling van tijd is. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat 90% van zijn kijkers alleen maar naar zijn programma kijkt om te zien hoe vaak hij zijn haar kamt tijdens de uitzending. Ja, je hoort het goed, mensen hebben blijkbaar niets beters te doen dan kijken naar een man die obsessief met zijn kapsel bezig is.

Dus daar heb je het: Van Nieuwkerk keert terug op tv, terwijl het onderzoek naar de NPO nog niet is afgerond. Arrogantie ten top. Het wordt hoog tijd dat deze zelfingenomen presentator van zijn troon wordt gestoten en plaatsmaakt voor iemand die wel iets zinnigs te zeggen heeft.

Bron: GOOGLE NEWS – Van Nieuwkerk terug op tv, terwijl onderzoek naar NPO nog niet is afgerond: ‘Arrogant en respectloos’